Resor

Vårens resa 2024 kommer gå till

Jeppa S Trädgård i Osby.

18 maj vi kommer samlas kl 9.15 utanför Hildingshave och samåker sen i egna bilar upp till Jeppa S Trädgård. Vi har bestämt tid till kl 10.00. 


Jeppa S Trädgård, parkliknande trädgård ligger på 3,6 hektar. Och på gångar, stigar och andra klippta gräsytor är besökare välkomna att spatsera runt och botanisera i vår trädgård. Doppa fötterna på badstranden, slå dig ner på en bänk och lyssna på surret från pollinerarna – kanske har du tur att få se havsörnen som då och då glider in över mossen.
Besök oss under senvåren för att njuta av en färgexplosion från vår rhododendronsamling på strax över 850 plantor. Ungefär samtidigt blommar ett par hundra påskliljor i björkdungen och de mäktiga bokarna slår ut sina nya blad och skapar ett, enligt oss, ett nästintill magiskt sken på marken i skogen. Efter rhododendronen är det ängarna och rosorna som står för blomprakten och därefter tar näckrosor, liljor, dahlior och hortensior vid.

På ängen och i utkanten av skogen finns en rad ovanliga träd så som mammutträd, brödgran, variegerad bok, guldek, och aralia för att nämna några. I växthusen finns bland annat stora bananträd, ett 150 år gammalt fikonträd samt ett 500-700 år gammalt olivträd.

I och utanför det subtropiska växthuset finns en specialiserad växtförsäljning av både vanliga och ovanliga fruktträd från både tempererade, subtropiska och tropiska delar av världen. Under hela odlingssäsongen vill vi erbjuda våra kunder en mängd olika fruktträd, prydnadsträd och bärbuskar som trivs på våra breddgrader. I växthuset finns även fika, glass och enklare lunch till försäljning.    

Kostnad för resan är endast 150 kr och vi har fått ett max antal till 20 personer.


I detta pris ingår inträde och kaffe med kaka. 

Så tvecka inte att anmäl er genom att betala in 150 kr till vårt

konto 9023-1195.399 samt skicka ett mejl till mh.bjork@hotmail.se. Senaste tiden för anmälan är den 4 maj.


Platserna börjar redan fyllas.