Helsingborgs Rhododendronförening

Helsingborgs Rhododendronförening

Årsmötet är detta år inställt pga pandemin och samtliga styrelsemedlemmar kvarstår fram till nästa årsmöte i februari 2022.

 

Program sommaren och hösten 2021

 

Lördagen 21 augusti kl 14

Sticklingsförökning av rhododendron. Vi träffas i Hildings Have och får lära oss hur man gör egna buskar. Föreningen tillhandahåller nödvändigt material mot en liten avgift. Alla är välkomna.

 

Söndagen 19 september kl 14

Växtmarknad i Hildings Have. Den enda växtmarknaden i Helsingborgstrakten så passa på att handla växter till rimliga priser. Här finns både vanliga och ovanliga perenner och naturligtvis rhododendron. Jämna pengar och korg att bära nyförvärven i underlättar.

Säljare tar med eget bord och övrigt de behöver till försäljningen. Efter avslutad handel betalas 10 procent av försäljningssumman till föreningens representant.

 

Tisdagen 19 oktober kl 19

Gröna huset på Råå

Rhododendron på Sofiero.

Under de senaste åren har mycket hänt på Sofiero. Restaurering av gamla partier och nyanläggningar. Åsa Eklund berättar och visar bilder som visar hur arbetet framskrider både med äldre buskar och nyanskaffningar.

Kaffe och pratstund ingår även i kvällens möte. Alla hjärtligt välkommna.

 

Hildings Have

Arbetet med underhåll och förnyelse av vår odlingslott forsätter. För att kunna behålla Hildings Have behöver vi fler medlemmar som hjälper till.

Vi träffas en lördag i månaden kl 9 och arbetar några timmar tillsammans.

Arbetsdagar hösten 2021 10 juli, 7 augusti, 11 september, 2 oktober och 23 oktober

Åsa Eklund trädgårdsmästare på Sofiero berättar och visar bilder från parken.